maanantai 24. tammikuuta 2022

1.EC eli epirubisiini, syklofosfamidi (yhdistelmäsolunsalpaajahoito)


 Maanantaina 10.1.2022 minulla sitten oli ensimmäinen EC-lääkehoito. Tällä kertaa pääsin rauhalliseen huoneeseen jossa oli hoidon aikana lisäkseni vain yksi henkilö. Hoitoni oli puolisen tuntia aikataulusta myöhässä ja hoitoja tätä kovin pahoittelikin.

Ensin taas vaihdettiin kuulumisia ja sitten oli tuo kanyylin laitto. Ensimmäisellä kerralla ei onnistunut ja sainkin odottaa hetken että seuraava hoitoja tulisi yrittämään. Kaksi seuraavaakaan yritystä ei onnistunut joten taas hetken odotus ja uusi yrittäjä. Onneksi neljäs kerta toden sanoi ja vihdoin noin tunti myöhemmin nestetippa oli toiminnassa. Ensimmäinen lääkeaine oli ihan kirkkaanpunaista ja hoitaja varoittelikin että voi värjätä myös virtsan punaiseksi. Noin puolituntia lääkeaine tippui ja sitten välihuuhtelu ennen uutta lääkettä. Toisen lääkkeen tippuessa minulle tuli hirvittävä päänsärky ja alkoi huippaamaan, myös pienoista pahoinvointia oli ilmaantunut. Hoitajani kävi konsultoimassa lääkäriä ja oireista ei tarvinnut olla huolissaan.

Kotona pahoinvointi lisääntyi ja olo oli muutenkin melko huono, pahoinvoinninestolääkkeistä ei ollut mitään apua. Seuraavana päivänä piti sitten pistää valkosolukasvutekijä piikki ja sainkin sen itse pistettyä vaikka olin sitä vähän pelännyt. Illalla otin myös varmuudeksi särkylääkettä kun oli varoiteltu että tuosta piikistä voi tulla kovia luustokipuja. Päivien aikana kipuja tulikin ja pahoinvointia oli aina vaan enemmän. Makuaisti häipyi jälleen ja mikään ei oikein maistunut hyvältä. Väsynyt olen ollutkin koko hoitojen ajan, mutta nyt se iski niin kovaa päälle että viikkoon en oikein liikkunut mihinkään enkä jaksanut tehdä mitään. Oli aika epätoivoinen olo ja mieleeni hiipi ajatus etten enää jaksaisi yhtään hoitoa ja voisikohan nämä jättää kesken.


 Nyt kun hoidosta on kulunut jo kaksi viikkoa olo on melko ok. Pientä pahoinvointia on edelleen ja väsyttää kovasti, mutta nyt olen sentään jaksanut jo jotain tehdäkin. Viikonloppuna olin koirien kanssa metsälenkillä ja mieheni ja kavereideni kanssa heittämässä frisbeegolfia Hämeenlinnassa. Korona ei ole jättänyt minunkaan perhepiiriäni rauhaan eli heti alkuvuodesta siskontyttöni toi tarhasta taudin joka sitten iski vanhempiini ja pariin sisareeni. Tyttäreni avopuoliso taas toi taudin viime viikkoiselta työreissultaan ja sai tänään positiivisen tuloksen eli nyt jännitetään käykö tauti läpi koko heidän perheensä.

Viikko olisi vielä seuraavaan hoitoon ja nyt pitää yrittää nauttia tästä vähän paremmasta olotilasta ja tehdä kaikkea kivaa ja piristävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Kevät tulee pikkuhiljaa ja minunkin hoitoni ovat jo loppuneet. Sädehoidot alkoivat 17.3. ja viimeinen oli 6.4. Kävin myös labrassa ja lääkä...